Förbereda, Prat & tankar

Hur står det till?

Hur står det till med julkänslan och förberedelserna? Jag känner att jag har mängder med julkänsla, men däremot inte att jag är så förbered. Jag tror man lurar sig i och med att det snart är tredje advent, fast det är ganska långt kvar till dopparedagen. Det jag ligger mest efter med är julkorten. Jag hämtade den i fotoaffären i fredags och nu i veckan blir det prio på att skriva dem färdigt. Något som jag knappt tagit med i julplanen är det som kallas julstäd. Jag försöker göra lite extra noga städning till jul, men egentligen tycker jag att det enda som enligt mig behövs är att putsa fönstren till advent. Ändå har jag svårt att släppa att inte julstäda, så i veckan drar jag på mig diskhandskarna, tar fram skurhinken och kör storstäd i ett rum om dagen. Städningen är något som kunde komma tidigare i julplanen och så blir det nog nästa år. Om jag blir klar denna veckan med storstädet räcker det att göra en eller ett par snabbstäd fram till julafton och resten av tiden kan jag helhjärtat ägna mig åt pynt, pyssel, mat och familjemys.

Det som jag ligger bäst till med i julplanen är julklapparna. De är alla inhandlade och endast några få är det kvar att slå in. Julgodiset är också klart och det mesta av julbaket. Jag kommer baka en till omgång med lussekatter och om jag känner att lusten finns och tiden bakar jag eget vörtbröd i år. Än så länge känns det som jag kommer hinna allt jag tänkt mig.

Tyvärr blev tillslut denna måndag inte alls som jag tänkt mig, utan har suttit och väntat först på vårdcentralen och sedan på sjukhuset. Nu är vi alla hemma igen och förhoppningsvis håller vi oss från doktorn ett tag fram över. Vad gjorde väl det att inga lussekatter blev bakade och köket är ostädat bara vi får bli friska.

Du kanske också vill läsa:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.