Fira jul

Årets första julaktivitet.

På måndag är det dags att officiellt starta 2017 års julsäsong. Det känns härligt och jag känner mig taggad. Igår tjuvstartade jag faktiskt med en julaktivitet, nämligen julmarknad på Osterian i Falköping. Varje år den 10/10 kl. 10 öppnar de sin julmarknad. Jag kom dit vid kl 9:40 och kön för att komma in var redan lång. För att hålla den som köade i rätt stämning bjöds det på glögg och pepparkakor samt julmusik av Mössebergs musikkår. Till och med Radio Skaraborg var där för att intervjua och göra reportage.

Nu tycker jag kanske inte att detta är en julmarknad utan en julbutik, men väl inne i butiken får man sitt sug efter julsaker mättat för ett tag. Jag gick in med tanken att jag inte skulle köpa något nytt pynt i år, men naturligtvis lyckades jag inte riktigt. Det blev två ljuslyktor, en fairy light ljuslinga och en sak till som jag i skrivande stund inte kommer på. Jag har satt ett belopp på 300 kr på pynt i årets julbudgeten och det har jag nästa gjort av med, så nu är det köpstopp på julpynt. Jag har pynt så det räcker och blir över ändå. (Uppmärksamma läsare märker att jag redan även tjuvstartat med julplaneringen eftersom de redan finns en julbudget klar.)
Gårdagen kändes som en skön uppstart till julplaneringen och även om jag tycker att jag inte hittar särskilt mycket i julbutiken som faktiskt intresserar mig, kommer jag försöka vara där igen nästa år.

En underbar, sagolik, stressfri jul till alla!

Jultoppen - Topplista
Follow my blog with Bloglovin

Du kanske också vill läsa:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.