Förbereda, Planering

Femte veckan har gått och frågan är covid-19 eller inte

Covid-19 stoppar upp både min planering och mina möjligheter att förbereda. Hur ska vi göra i jul? Vilka ska vi träffa? Ska vi fira flera Julaftnar eller fira som vanligt? Frågor som inte kan få något säkert svar förrän mycket närmare jul. Hade vi eller några av gästerna behövt göra längre resor för att kunna fira jul med oss hade jag valt att göra på ett annat sätt i år, men vi och våra gäster har som längst 1,5 mil att åka så vi överväger fortfarande att göra som vanligt. Däremot är de flesta av våra gäster över 70 år och därför får vi fundera hur vi gör med det i åtanke. Min kusin och barnens sysslingar undrar hur vi ska göra och verkar sugna på att fira med oss. Kanske blir det istället att vi träffar dem redan på Julaftonen istället för Annandag jul och får ett annorlunda firande på så sätt.

Som jag skrivit om flera gånger här på bloggen brukar vi ha knytkalas på Julaftonen. Om vi nu inte firar med alla de vanliga gästerna hur ska vi då göra med maten? Min fundering är att köra på som vanligt med knytkalaset och sedan köra ut portioner till de som inte kan komma och delta på plats, sedan kan de som vill delta via Skype eller liknande. I våras hade jag och min mamma fika via Skype. Vi köpte fikabröd på varsitt håll och sedan bokade vi en fikatid. Det fungerade kanonbra, men jag är tveksam hur det fungerar vid en större middag. Har ni tänkt fira julen i år? Dela gärna med er av tips!

När detta skrivs nås jag av nyheten att allmänna sammankomster med mer än 8 personer förbjuds mellan 24 november till 22 december. Vi klarar den gränsen precis med vårt julfirande, men med tanke på att man bara ska träffa dem man lever ihop med så känns det just nu som det blir alternativt julfirande för oss.

Under veckan som gick fick jag symptom på covid-19, men eftersom testerna är i stort sett slut måste man vara riktigt dålig för att få ta ett av dem. Jag är snuvig och hostig på morgonen/förmiddag och har tappat smaksinnet, that’s it. Inte så allvarligt och nästan så man undrar om det verkligen kan vara covid-19, men vårdcentralen säger att jag ska agera som om jag har fått ett positivt testsvar. Så nu är jag hemma, gubben jobbar hemifrån och barnen går inte på fritids utan är bara på plats under skoltid.

Som julförberedelse gjorde jag rent vitvarorna och beställde klipptid åt mig.

I veckan som kommer ska jag göra följande:

  • Beställa julklappar från SciFibokhandeln till maken, så att de hinner skickas innan Blackweek och julruschen.
  • Tvätta fönster och eventuellt gardiner.
  • Beställa glögg, julklappar och julöl från systemet. Viktigast för mig är att jag säkrar några flaskor av Färna svartvinbärsglögg som är min nya favoritglögg.


En underbar, sagolik och stressfri jul önskar jag er alla!
Anna

Jultoppen - Topplista

Du kanske också vill läsa:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.