Fira jul, Juldryck

Mitt i sommaren, men snart är julen här

Nu är vi mitt i sommaren och har än så länge inte känt av någon längre period med värme. Sakta men säkert känner jag min jullängtan vakna och funderar hur jag vill fira jul i år. De lösa idéer som jag hittills funderat över gäller julpysslet, uppesittarkvällen den 23 december och att förbereda lite varje dag för att inte stress utan njuta ännu mer av julen.

En sak som jag gärna skulle vilja få göra under julledigheten är att sitta vid en brasa, alltingen inne eller ute, och dricka egg nog. Jag har provat ett recept på det för ett par år sedan och det smakade underbart. Tyvärr hittar jag nu inte detta recept. Det blir till att leta reda på ett nytt. Under julaftonen äter vi redan många saker, så att hinna och orka med det då är förmycket begärt. Men kanske vore det en bra aktivitet på uppesittarkvällen när alla förberedelser är klara och vi kan sitta och mysa. Är det klart väder kan vi sitta ute och runt en eld med renskinn och filtar, något gott att äta och avsluta med eggnog.

Eggnog

En förenklad variant som mer är en annorlunda variant av äggtoddy.

  • 4 st äggula
  • 8 tsk florsocker
  • 8 dl mjölk
  • 12 cl konjak
  • 4 knivsudd riven muskot
  • 4 st äggvitor
  1. Vispa äggvitorna tills det bildar toppar. Vispa äggula och florsocker pösigt.
  2. Sjud upp mjölken och vispa ner den i äggsmeten. Häll i konjak.
  3. Garnera med riven muskot. Serveras direkt.

Naturligtvis går det bra att hoppa över konjaken, muskoten och/eller äggviteskummet.

Du kanske också vill läsa:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.