Okategoriserade

Nu börjar det bli dags att planera julgransplundring

Jag minns att som barn var jag på några julgransplundringar och att det var väldigt spännande och roligt, så jag vill förmedla den traditionen till mina barn. De julgransplundringar som jag var på som barn anordnades av föreningar och många barn och vuxna var med på festen. Nu för tiden är det inte så vanligt med julgransplundring. Jag vet att mitt fackförbund brukade anordna en i Skövde, men om de fortfarande gör det har jag inte koll på. Det har också varit julgransplundring på torget och på olika ställen inom församlingarnas aktiviteter. Hur som helst här kommer en lista på de julgransplundringar jag hittat inom Skövde kommun, tips på fler mottages gärna:

  • 6 januari kl 15, Plats: S:t Johannes kyrka, Arrangör: Svenska Kyrkan, Aktivitet: Gudstjänst, dans kring granen, grötfest.
  • 10 januari 2015 kl. 15, Plats: Kommunalhusplatsen, Skultorp (Granen utanför ICA), Arrangör: Skultorpsbygdens intresseförening, Aktivitet: Dans kring granen, tomten kommer, godispåsar till barnen.

Förra året hade vi en egen liten julgransplundring. Vi bjöd in barnens far- och morföräldrar sedan dansade vi runt granen och försökte äta upp det julgodis som fanns kvar. Även i år tror jag vi också kommer att anordna en, fast något julgodis har vi inte kvar att plundra. Det får bli dans runt granen, filipin med godiset som är över från pepparkakshuset och förstås äta upp pepparkakshuset. Tips på vad man kan göra på en julgransplundring finns på Kalasdags, Kalasguiden och Coop.

Du kanske också vill läsa:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.