Prat & tankar, Tips

Planeringen inför julen börjar idag?!

I år känner jag dubbla känslor för julfirandet. Jag är entusiastisk inför själva firandet, förberedelserna är jag lite halvt ljummen till och till sist känner jag inte alls för att gå till affärer och kolla in nytt julpynt, adventskalendrar mm. Istället känner jag mest frågan varför ska jag köpa nytt om det jag redan har inte är trasigt. Det finns säkert flera fina nya julpynt som jag skulle vilja köpa, men i år vill jag verkligen få ordning på det jag redan har och därför ska jag inte utsätta mig för frestelsen genom att gå på julspaningar.

Så vad längtar jag efter så här knappt 3 månader innan julen?

 1. Den mysiga stämningen som kommer när utebelysningar och adventspynt tas fram.
 2. Lussekatter och knäck.
 3. Känslan av att i lagom takt göra klart allt jag vill göra inför julen och hinna njuta av det.
 4. Att värma sig med varm choklad och en eld i mörkret efter att åkt pulka hela eftermiddagen.

För varje sak jag listar här ovan känner jag att julsuget blir starkare och starkare. Nu går jag och hämtar mina julpärmar och börjar planera året jul.

JULEN 2018 här kommer jag. Jag längtar!

Du kanske också vill läsa:

2 thoughts on “Planeringen inför julen börjar idag?!”

 1. Jul hos Linda says:

  Det låter som en bra plan. Jag längtar också efter utebelysning och mys!

  1. lejoninnan says:

   Det där mysiga ljuset som blir av advents- och julbelysning är verkligen magiskt. Kollade på bilder från förra julen och det gör längtan ännu större.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.