Julmusik

Årets julmusik del 1

Hittills har jag lyssnat igenom Jill Johnssons, Lindsey Stirlings och Gwen Stefanis julskivor de släppt i år. Favoriten av dessa är med bred marginal “You make it feel like christmas”, Gwen Stefanis skiva. Flera av låtarna kommer ta plats på min vanliga julspellista. De jag spelar mest är “Christmas eve” och “My gift is you”.

Mest förväntningar hade jag på Jill Johnsons skiva “Christmas island” och tyvärr blev jag mycket besviken. Den storbands lika stilen tyckte jag inte passade för julmusik. Ingen av låtarna känner jag något behov av att höra på igen.

Lindsey Stirling var för mig en okänd artist och jag var inte beredd på att det är mest instrumentala låtar på hennes skiva “Warmer in the winter”. Jag tycker att de med sång är de bästa på skivan. För instrumental musik krävs det mer av arrangemanget för att det ska kännas som julmusik. Undantaget är om det är en cover som redan är etablerad som julmusik, men en cover, med eller utan sång, kräver ett personlig eller ny tolkning. Ett bra exemple på det är Tarjas version av O Tannenbaum, härlig singel från julskivan som kommer snart. Den låten vill jag höra fler gånger, men vet inte vilken spellista den passar in i. Tycker inte det är en julig version, men spelar någon in en julskräckfilm är den självklart med på soundtracket.

Länkarna i inlägget är till Spotify, men har man inte konto där finns flera av låtarna och ibland hela skivorna på You Tube.

Övrig julmusik som släpps på Spotify kommer jag lyssna igenom längre fram. Tycker det är hur kul som helst att hitta ny bra julmusik.

En underbar, sagolik, stressfri jul till alla!

Jultoppen - Topplista
Follow my blog with Bloglovin

Du kanske också vill läsa:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.