Prat & tankar

Ett halvt år kvar till årets mysigaste dag

Idag är det den 24:e juni och det är 6 månader till julafton. Jag har märkt att jag den senaste tiden har mina tankar allt mer gått till julen. Vilken julmat ska jag bjuda på? Hur ska jag dekorera? Vilka mysiga ställen vill vi besöka? Det är de 3 saker som upptar min julhjärna.

Det jag längtar efter mest är den goda julsmörgåsen som vi åt på Kafè Petissan som ligger på Skansen i Stockholm. Den hade inga annorlunda ingredienser utan var bara lagom av allt och den var den första det året. I år är det 4 år sedan vi var där och det känns som det är dags att göra en julresa i år. Särskilt eftersom det blir en sommar utan resor i år. Vi brukar inte resa några längre resor i vanliga fall utan besöker oftast Göteborg eller Stockholm. Vi hade hoppats på att få besöka dem under sommaren, men som läget är nu blir allt sådant uppskjutet till nästa år. Eftersom vi i mina hemtrakter just nu har ganska stor spridning av corona blir det hemester för oss. Jag hoppas bara att coronapandemin snart är över och vi kan kunna röra oss utan att fundera över att hålla avstånd till medmänniskor och restriktioner.

Jag vill till sist tipsa om en trevlig julpodd som jag hittade på Acast. Den heter The Christmas Chronicles: A podcast. Det finns bara 9 avsnitt och de är från 2018, så det är ingen långkörare men väl värd att lyssna på.


En underbar, sagolik och stressfri jul önskar jag er alla!
Anna

Jultoppen - Topplista

Du kanske också vill läsa:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.