Andra julbloggare, Prat & tankar

Julljus – en bloggstafett

Denna vecka är jag med i en bloggstafett som ordnas av Sofies julblogg. Vi är åtta stycken julbloggare som ska tolka temat julljus. Precis före mig har Johannas julblogg skrivit och förhoppningsvis kommer ni därifrån nu. Efter mig konmer värdinnan för bloggstafetten att sammanfatta årets upplaga.

Vad tänker du på när du hör ordet julljus? Jag tänker i första hand på det speciella ljus som julgranar, utebelysningen och adventsstjärnor ger. Det är verkligen något särskilt med det. För mig är det blad de vackraste och mysigaste sakerna jag förknippar med julen. Från när jag var liten minns jag att bakom julgranen fanns det ett “kryp-in” som bara jag fick plats i. Där dekorerade jag med de finaste pyntet och kunde sitta långa stunder njutande av just julljus. Eller när man vaknar tidigt en morgon och tassar ner till rummet där julgranen står och jag möts av dess sken då känner jag lycka och välbehag. För att få uppleva de stunderna kan jag utstå en hel del, som att ställa klocka tidigt fast jag inte måste gå upp eller de delar av julförberedelserna som inte är så roliga.

Jag läste hos en julbloggare, har tyvärr glömt hos vem, som en natt fick sova på golvet bredvid julgranen tillsammans med familjen och hon tyckte det var en speciell och mysig upplevelse. Hon har fått mig att gå och tänka på det flera gånger. Kanske kan jag starta en ny familjetradition hos oss genom att en natt sov vid granen. Barnen är säkert med på idén, men är osäker på om “goa-gubben” är lika sugen.

Det finns faktiskt en stor nackdel med detta julljus och det är att det är väldigt svårt att återge på fotografi.  Trots många försök har jag väldigt få bilder som kan visa vad jag pratar om, men jag gör ett försök för att kunna förmedla mina upplevelser till dig.

 

En underbar, sagolik, stressfri jul till alla!

Jultoppen - Topplista
Follow my blog with Bloglovin

Du kanske också vill läsa:

2 thoughts on “Julljus – en bloggstafett”

  1. Sofies julblogg says:

    Ja, visst är det svårt att fånga julljus på bild, men så fort jag såg dina bilder fylldes jag av en mysig stämning. Minnena hjälper till att tolka bilden.
    Tack för ditt inlägg!

  2. Jennysjul says:

    Håller med! Otroligt svårfotat med ljus! Vilken mysig idé att sova bredvid granen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.