Jul i böcker, film, radion & TV, Recention

“Tragedi på en lantkykogård” – en julig deckare

För att komma i julstämning har jag lyssnat på juliga ljudböcker. Den första jag valde var Tragedi på en lantkyrkogård av Maria Lang. Den är klassad som en mysdeckare och den utspelar sig under julen.

“Julafton!, sa hon grubblande. Varför heter det något så dumt som julafton? Julförmiddag skulle passa mycket bättre tycker jag. För jag vet ingen dag som är så mycket förmiddag. Om du förstår vad jag menar. Klockan är alltid tolv var gång man tittar på den och det är hela tiden massor med timmar kvar tills det verkligen blir afton.”

Ur Tragedi på en lantkyrkogård av Maria Lang

Jag gillade denna bok även om den är skriven för många år sedan (1954) och kan idag upplevas som lite gammaldags. Den finns också som film, den senaste spelades in 2013. Berättelsens fokus ligger på mordgåtan, men jag tycker att författarinnan har fått med en del beskrivning av julfirandet och att det känns naturligt i historien.

Julbetyget för denna bok blir:


En underbar, sagolik och stressfri jul önskar jag er alla!
Anna

Jultoppen - Topplista

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.