Fira jul, Förbereda, Prat & tankar

Hur är du som julfirare?

Vad tycker du är det bästa med julen? För mig är det tiden från 1:a advent fram till julafton som är den bästa delen. Förberedelserna är mycket bättre än själva firandet. Mitt drömjulsenario utspelar sig tidigt på morgonen. Det enda ljuset kommer från julgranen och adventsstjärnor. Jag lyssnar till tystnaden och katten i mitt knä som spinner. Rummet är fint pyntat och på bordet står en kopp äpplete och en ljumen lussekatt som väntar på att ätas upp. Sedan kommer resten av familjen. Vi äter julfrukost och myser. För denna korta stund av total njutning och tillfredsställelse gör jag många av mina julförberedelser.

För mig är det inte viktigt vilken dag som denna stund infinner sig utan bara att jag får uppleva den. Det är också förberedelserna innan som är viktigare än själva firandet på julaftonen. Jag känner mer julstämning då än när gästerna är hos oss. Detta kanske kommer sig av att firandet på julaftonen ändå markerar slutet för årets jul och snart ska allt plockas ner för denna gång.

Vad är viktigast för dig? Om du behöver hjälp med att komma igång med att fundera på vad som är viktigt för dig och din familj, kan du pröva att använda dessa frågor för att kicka igång tankeprocessen.


En underbar, sagolik och stressfri jul önskar jag er alla!
Anna

Jultoppen - Topplista

Du kanske också vill läsa:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.